• Login

Single Blog Title

This is a single blog caption

Pesto zalm met sinaasappel

Ad Janssen AD en Prive

Ingrediënten
voor 4 personen
voor 4 personen
4 zalmfilets van 125 g elk
1 bekertje crème fraîche
80 g verse pesto
200 g verse pasta
75 g verse doperwtjes
50 g rookspek
75 g geraspte belegen kaas
75 g boontjes
50 g champignons
2 el olijfolie
Werkwijze

  • Doe wat olie in een ovenvaste schaal, leg de zalmfilets erin en bestrijk ze met een laag (zelfgemaakte) pesto.
  • Doe de crème fraîche in een schaaltje, meng de kaas erdoor en bestrijk de zalmfilets er ruim mee.
  • Zet de schaal ca 18 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden.
  • Kook, als de zalm bijna gaar is, de doperwtjes en de in stukjes gesneden boontjes in ca 5 minuten gaar.
  • Snijd het spek in reepjes en bak deze krokant.
  • Snijd de champignons in partjes en bak ze in iets olie.
  • Kook de pasta in ca 3 minuten beetgaar in kokend water met wat zout.
  • Leg alle ingrediënten op warme borden.Lekker met worteltjes!