• Login

Single Blog Title

This is a single blog caption

Rode koolsalade met sinaasappel

Ad Janssen AD en Prive

Ingrediënten
voor 4 personen
500 g rode kool
2 sinaasappels
1 appel
100 g cashewnoten
50 g pijnboompitjes
1 el fijne mosterd
2 el sesamzaadjes
1 el gehakte peterselie
75 cc sojasaus
1 el honing
6 el olijfolie
peper en zout
Werkwijze

  • Snijd de rode kool in zeer fijne reepjes.
  • Schil de sinaasappels, snijd de partjes uit de witte vliesjes en vang het sap dat eruit druppelt tijdens het schoonmaken op in een bakje.
  • Schil de appel en snijd ‘m in mooie, dunne partjes.
  • Vermeng de olie, mosterd, honing en het sinaasappelsap en breng de dressing indien nodig op smaak met peper en zout.
  • Vermeng de sinaasappel- en appelpartjes met de rode kool en houd wat partjes appel achter voor de garnering.
  • Meng de dressing door de salade en ook de sojasaus.
  • Rooster de cashewnoten en de pijnboompitten in een droge pan met antiaanbaklaag.
  • Meng de noten en pitten en ook de peterselie door de salade.
  • Rooster de sesamzaadjes in een droge pan en bestrooi de salade hiermee voor serveren.